Amenajarea unei bucătarii elegante cu decor alb și maro – schemele cromatice ideale

Combinatia de culori alb si maro este una din cele mai utilizate in decorurile interioare, putand sa transforme orice bucatarie intr-un spatiu elegant si armonios. Culoarea ciocolatei combinata cu cea a laptelui creaza o combinatie care ofera numeroase optiuni de amenajare indiferent de stilul designului interior. Nuantele de maro vor trebui adaptate insa in functie de dimensiunile camerei: intr-o bucatarie mai mica combinatia de baza va fi o nuanta calda de maro si alb in timp ce intr-un spatioasa, puteti opta pentru maro inchis si alb.

 

Bucatarie cu decor alb maro

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:Pentru designurile contemporane si moderne va trebui sa utilizati un decor alb maro cat mai contrastant in timp ce pentru cele clasice, nuantele de maro vor fi mai pale iar albul mai putin pur. Combinatia de culori dintre alb si maro este foarte frumoasa in sine, insa puteti sa ii asociati si o a treia culoare pentru elemente decorative si accente.

Cele mai potrivite astfel de combinatii sunt:

  • Alb – maro si roz – nuantele de baza se pot combina practic cu orice culoare, iar rozul este una din cele mai potrivite pentru decorurile moderne si indraznete. Tablouri, vase decorative, draperii sau chiar un mozaic roz pentru zona de lucru pot sa transforme un design sobru intr-unul vesel si tineresc.
  • Alb – maro si verde – aceasta combinatie care se regaseste in natura este potrivita pentru designurile eco sau cele minimaliste in stil japonez
  • Alb – maro si albastru – combinarea nuantelor de baza cu tonuri mai putin saturate de albastru pot sa creeze un decor pozitiv in bucataria voastra. Albastrul are o influenta pozitiva asupra psihicului uman, inducand o stare de liniste si relaxare. Daca optati pentru nuante mai inchise de albastru atunci si maroul va trebui sa aiba tonuri mai saturate.
  • Alb – maro si ivoriu – o nuanta ivorie cu finisaje lucioase este potrivita atat pentru corpurile de mobilier din zona de pregatire a mesei cat si pentru cele din dining. Daca aveti o bucatarie deschisa spre living atunci puteti opta pentru amenajarea zonei de lucru in culori mai inchise, in timp ce albul si ivoriul vor fi utilizate pentru decorarea zonei de relaxare.
  • Alb – maro si galben sau portocaliu – aceasta combinatie de culori este specifica atat stilului de amenajare rustic cat si unui stil ultra modern. O bucatarie cu decor modern va avea mobilier maro cu finisaje lucioase in timp ce zona de lucru va putea sa fie decorata cu o sticla printata galbena sau portocaliu. Draperiile, ceasurile si tabloruile sau chiar vasele si tacamurile vor putea sa aiba diferite nuante de portocaliu sau galben. Intr-un design in stil provensal, suprafetele mobilierului vor fi mate, iar nuantele de maro vor fi mai deschise, apropiindu-se chiar de crem sau bej.

Vezi si: Daca vrei o bucatarie eleganta atunci culoarea vaniliei este ideala – iata cele mai frumoase modele

Combinatia alb – maro – bej – ideala pentru orice bucatarie

Una din cele mai utilizate nuante in bucatariile alb – maro este un bej-ul neutru care se poate utiliza in diferite stiluri de amenajare interioara. Puteti opta pentru un tapet cu diferite modele sau puteti sa varuiti peretii in diferite nuante de bej care sa se potriveasca cu nuantele mai inchise de maro ale mobilierului.

Pentru spatiul de deasupra blatului de lucru puteti sa utilizati un decor contrastant, precum fotografia unei metropole pentru designurile moderne sau minimaliste, un camp de lavanda pentru designul provensal sau un peisaj maritim in tonuri de turcoaz pentru designurile in stil mediteranean.

Zona de dining nu trebuie neglijata, astfel ca o veti putea decora cu un tapet cu dungi de diferite grosimi, cu un ornament floral pentru bucatariile clasice sau rustice sau cu unul abstract pentru cele contemporane si moderne.

Mobilierul in bucatariile cu decor alb – maro

Daca aveti o bucatarie spatioasa si ati optat pentru pereti de culoare alba, atunci mobilierul va putea sa utilizeze nuante mai inchise de maro. Materialele si finisajele vor trebui alese in functie de stilul de amenajare:

  • Un design interior modern necesita suprafete lucioase, cu ajutorul carora tonurile de maro vor parea mai profunde si intense. Mobilierul va putea sa aiba o singura nuanta, sau puteti opta pentru corpuri suspendate albe si pentru dulapuri maro in partea inferioara
  • Un decor clasic sau rustic va folosi mobilier din lemn natural cu nuante cat mai inchise de maro. Si aici puteti sa combinati diferite nuante si texturi, insa daca va doriti un design interior elegant incercati sa mentineti designul cat mai unitar.

Recomandare: Bucatarii moderne amenajate in stil englezesc – 40 idei si fotografii gata sa iti ofere inspiratie

Decoratiunile in bucatariile cu decor alb-maro

Combinatia alb-maro ofera o multitudine de optiuni de amenajare ale unei bucatarii, astfel ca este destul de dificil de stabilit niste reguli care se pot aplica pentru orice tip de design. In functie de dimensiunile incaperii, de nivelul de lumina naturala si de stilul de amenajare ales veti putea gasi numeroase idei de amenajare folosind aceasta combinatie de culori. De exemplu, intr-o bucatarie care este deschisa spre living si care beneficiaza de multa lumina naturala, draperiile, decorul din zona de lucru si corpurile de iluminat vor putea sa aiba nuante mai inchise de maro.

Recomandare: Bucatarii cu amenajare in stil marin

Intr-o bucatarie de mici dimensiuni veti putea sa utilizati mai putine ornamente si elemente decorative, insa acestea vor putea sa aiba nuante mai deschise care le vor scoate mai mult in evidenta:

  • Lampile sau candelabrele vor fi bej-crem
  • Mobilierul din zona de lucru va putea sa aiba accente crem la fel ca si cel din dining
  • Draperiile sau rulourile vor avea nuante mai deschise care vor crea iluzia unui spatiu mai luminos

Vezi si: Bucatarie in stil neoclasic – cum sa combinati confortul si eleganta in bucatarie

Celelalte nuante ale decorului precum peretele de deasupra blatului de lucru sau aparatele electrocasnice mari vor avea nuante neutre. Daca doriti sa creati un design elegant si sobru, atunci ar trebui sa optati pentru o amenajare armonioasa si uniforma in care elementele decorative extravagante nu isi vor gasi locul.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *