Bucătării cu decoruri galbene – modele pentru stiluri diferite de amenajare

Culoarea galbena este una din cele mai vesele nuante care se folosesc in desingul interior, fiind capabila sa transforme bucatariile clasice intr-unele contemporane si moderne. In plus, galbenul are o influenta pozitiva asupra psihicului uman, putand sa va incarce cu vivacitate si optimism. Disponibila intr-o paleta larga de nuante, culoarea galbena se poate combina cu o multitudine de nuante, putand sa fie folosita atat ca fundal cat si ca finisaje sau accente in functie de preferintele proprietarilor.

 

Decor alb-galben bucatarie

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:



Sfaturi pentru combinarea diferitelor nuante de galben cu alte culori

De regula, pentru culorile saturate, designerii tind sa aleaga anumite combinatii cu alte culori care ca creeze un sentiment de calm si armonie in bucatarie. De exemplu, ar fi bine sa evitati combinarea unui galben intens cu negrul care poate sa creeze la nivelul subconstientului un sentiment de neliniste si disconfort. In schimb, o combinatie bine proportionata dintre rosu si galben poate sa fie o alegere foarte buna pentru o bucatarie, dar nu si pentru dormitor. Este important sa alegeti un decor armonios si echilibtat cu finisaje mate sau lucioase care sa contribuie la crearea unei atmonsfere calduroase si primitoare.

Cele mai populare culori care se pot combina cu galben pentru decorul din bucatarie

  • Galben – albastru: un mobilier de bucatarie galben pal poate sa aduca o nota de prospetime decorului care poate sa fie accentuata cu diferite nuante mai reci de albastru, sau chiar de bleu
  • Galben – maro: o bucatarie cu un decor galben clasic se paote combina usor cu diferite nuante de maro. Avantajul acestei combinatii este ca se poate folosi in orice stil de amenajare interioara
  • Galben – roz: alegand o nuanta de galben mai inchisa atat pentru pereti cat si partial pentru mobilier, veti putea sa introduceti apoi diferite nuante de roz pal care vor ajuta la crearea unui design vesel si optimist in bucatarie
  • Galben – verde: una dintre cele mai populare combinatii contine galben si diferite nuante de verde. De obicei se aleg nuante mai reci de verde precum cele ale maslinelor sau ale fisticului. Aceasta combinatie se poate utiliza atat intr-un design rustic cat si intr-unul contemporan, modern sau high-tech
  • Galben – portocaliu: o combinatie universala este cea dintre galben si portocaliu. Tonurile pale si pastelate sunt potrivite pentru bucatariile care beneficiaza de multa lumina, iar cele mai pronuntate sunt ideale pentru spatiile largi si decorurile aerisite.

O bucatarie nu va putea sa aiba un intreg decor galben astfel ca este important sa alegeti cu grija atat nuanta cat si combinatiile de culori. Cele mai multe persoane opteaza pentru un mobilier de bucatarie galben sau pentru decorarea spatiului de deasupra blatului de lucru in tonuri ale acestei culori. Aceasta alegere va lasa multiple optiuni de alegere a culorilor atat pentru pereti si tavan cat si pentru podea, putand sa optati atat pentru nuante pastelate cat si pentru tonuri mai intunecate. O combinatie inspirata de culori va insemna un design original si va putea contribui la crearea unei atmosfere confortabile si relaxante in bucatarie.





Citeste si: Bucatarii cu design verde portocaliu – decoruri armonioase si indraznete

Tipuri de materiale si mobilier care se pot folosi intr-o bucatarie cu decor galben

Asa cum am mai spus, galbenul se poate combina aproape cu toate culorile si nuantele, ceea ce inseamna ca va fi destul de usor sa amenajati o astfel de bucatarie indiferent de stilul de design ales. Iata cateva sugestii:

  • Amenajare in stil rustic sau traditional – aceste stiluri pot utiliza materialele naturale precum lemn, textile sau ceramica. Intr-o astfel de bucatarie culoarea galbena poate sa fie prezenta pe sticla mobilierului, sau pe masa si pe corpurile suspendate care pot sa fie vopsite sau pot pastra culoarea naturala a lemnului. Peretii vor putea fi varuiti cu o nuanta pastelata de galben sau puteti utiliza un tapet in aceeasi nuanta cu elemente decorative de diferite marimi.
  • Amenajare in stil modern sau industrial – amenajarile moderne utilizeaza un alt tip de materiale. Mobilierul din plastic transparent, mesele din sticla de diferite culori si tapetul cu flori sau mesaje supradimensionate care contribuie la crearea unui design elegant in bucatariei.

Bucatarii cu pereti galbeni

De regula, utilizarea culorii galbene se foloseste partial pe peretii din bucatarie si doar in nuante mai inchise. Intr-o bucatarie cu pereti galbeni mobilierul va trebui sa fie alb, in culori neutre sau in culoarea naturala a lemnului. Intr-un astfel de decor, mobilierul va putea sa fie facut si din plastic, sticla sau metal, nu numai din lemn.

Iata cateva reguli de amenajare a unei bucatarii cu pereti galbeni:

  • Cu cat este mai deschisa nuanta peretilor cu atat mai saturate vor trebui sa fie nuantele mobilierului
  • Pentru peretii cu o nuanta mai inchisa de galben puteti opta pentru un mobilier in culori neutre care sa nu iasa in evidenta. Daca mobilierul si spatiul dintre blat si corpurile suspendate vor avea o nuanta pala, atunci designul va fi unul reusit.
  • Nu varuiti toti peretii din bucatarie intr-o nuanta puternica de galben deoarece aceasta va deveni prea obositoare pentru ochi.

Recomandare: Vrei mov in bucatarie? Iata 24 de bucatarii violet aubergine care te vor convinge

Combinatiile armonioase care au la baza culoarea galbena va vor permite asadar sa creati designuri interioare unice care vor avea o influenta benefica si asupra psihicului.

Sursa foto





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *