42 modele de bucătării amenajate în nuanțe de bej

Bejul este una din cele mai utilizate culori in designul interior, fiind in acelasi timp neutra si nobila, nuantele si tonurile diferite putand sa creeze interioare rafinate si primitoare amenajate atat in stil clasic cat si modern, minimalist sau high-tech. Alegerea unui decor bej pentru bucatarie poate sa fie o solutie excelenta, in special in combinatie cu alte culori mai puternice precum maro, visiniu sau rosu.

Bucatarie eleganta cu decor bej-gri

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:



Designurile interioare monocrome sunt plictisitoare si anoste astfel ca si diferitele nuante de bej vor trebui combinate cu alte culori precum:

  • Verde sau albastru – un mobilier cu diferite nuante de verde sau albastru se va incadra perfect intr-un decor cu fundal bej, aceasta combinatie fiind specifica stilurilor de amenajare rustice sau provensale, in special daca se utilizeaza nuante pastelate.
  • Alb – este o combinatia ideala de culori pentru persoanele care iubesc decorurile stricte si ordonate. Spargeti monotonia designului cu un blat lucios de culoare neagra sau cu aparate electrocasnice cu finisaje din inox.
  • Violet – daca doriti sa creati o atmonsfera calma si relaxata in bucatarie, combinatia bej-violet este una din cele mai potrivite. Nuantele liliachii vor putea sa fie folosite atat de mobilier si de corpurile de iluminat cat si de perdele sau alte decoratiuni
  • Negru – contrastul puternic dintre doua nuante va putea sa fie folosit pentru a imparti bucataria in mai multe zone functionale precum cea de preparare a mancarurilor si cea de servire. Acest duo este specific amenajarilor moderne, in care mobilierul bej are finisaje lucioase iar negrul este folosit pentru accente si ornamente.
  • Visiniu – combinatia dintre bej si visiuniu se va putea folosi doar in bucatariile mai spatioase care au si un dining. Peretii vor avea o nuanta neutra de bej iar mobilierul o combinatie de bej cu visiniu sau chiar rosu burgund.
  • Gri – chiar daca nu pare o combinatie foarte inspirata de culori, aceste nuante pot sa creeze un decor original si neobisnuit in care formele si texturile vor juca un rol foarte important.
  • Maro – cele doua culori creaza o combinatie foarte populara, utilizata in special pentru a obtine un decor nobil si elegant. Intr-o bucatarie spatioasa, peretii vor putea sa aiba nuante mai inchise de maro iar intr-una ingusta, tonurile de maro vor fi folosite de mobilier si de elementele decorative.

Sfaturi de alegere a mobilierului intr-o bucatarie cu pereti bej

Alegerea unui fundal bej este potrivit atat pentru bucatariile spatioase cat si pentru cele mici, culorile mobilierului trebuind sa fie alese in functie de stilul de amenajare:





  • Bej – gri – este o combinatie specifica designurilor moderne si high-tech. Mobilierul din partea inferioara va putea sa aiba o nuanta mai inchisa de gri iar corpurile suspendate o nuanta mai deschisa. Blatul va fi metalic, iar spatiul de deasupra lui va fi decorat cu un panou din sticla vopsita gri sau bej.
  • Bej – visiniu – este o combinatie potrivita atat pentru stilurile clasice si retro cat si pentru cele moderne. Pentru un design retro veti avea nevoie de suprafete mate si multe elemente decorative si ornamente visinii iar pentru unul modern un mobilier visiniu cu finisaje lucioase impreuna cu o masa moderna cu scaune transparente in aceeasi nuanta.

Recomandare: Bucatarii cu decor alb-portocaliu – Uite cum poti obtine un design fresh

  • Bej – verde sau albastru – este o combinatie specifica stilului provensal, care necesita ornamente folorale in aceleasi nuante cu mobilierul. Spatiul din zona de lucru, mobilierul din dining si perdelele vor folosi elemente decorative similare pentru a crea un decor cat mai uniform.
  • Bej – maro – este de asemenea o combinatie care se poate utiliza in diferite stiluri de amenajare precum rustic, clasic sau high-tech. Mobilierul din lemn masiv este specific stilului rustic, iar cel modern cu suprafete lucioase intr-o nuanta de wenge stilului high-tech.

Decorararea bucatariilor cu design bej

Pentru a obtine decorul pe care vi-l doriti, alegerea combinatiilor, a proportiilor, a texturilor si a finisajelor va trebui sa fie facuta atat in functie de dimensiunile bucatariei cat si de stilul designului interior.  De exemplu, pentru o bucatarie de mici dimensiuni cea mai potrivita combinatie este cea dintre bej si alb, care va face ca spatiul sa para mai aerisit si mai mare decat este in realitate. Visiniul, negrul sau maroul se vor folosi doar in bucatariile spatioase si doar pe suprafete mai restranse. Peretele de deasupra blatului, sau draperiile vor putea sa foloseasca oricare dintre culorile enumerate anterior.

Vezi si: 33 Bucătării cu design rosu-negru – decoruri pline de rafinament și eleganță

O alta combinatie care poate fi folosita in toata bucataria este cea dintre bej si gri. Pentru a evita crearea unui decor monoton va trebui sa folositi finisajele lucioase sau sa adaugati o a treia culoare in aceasta combinatie precum verde, albastru, rosu sau maro care sa fie utilizata exclusiv pentru accente si elemente decorative.

Alegerea combinatiilor de culori in functie de stilul de amenajare

Orice stil de amenajare utilizeaza anumite culori si combinatii de culori care sunt foarte importante pentru crearea specificului acelui design:

  • Stilul provensal este calduros si confortabil, astfel ca nuantele folosite sunt neutre sau pastelate. Decorul spatiului de lucru se va face cu placi de faianta verzi sau maro iar in colturile camerelor se vor putea utiliza caramizile aparente. Decorul este completat cu ceasuri vechi, textile brodate si vase decorative.
  • Stilurile modern si high-tech sunt caracterizate de linii drepte, designuri simple si suprafete cu finisaje lucioase. Peretii au de obicei o nuanta rece iar elementele decorative nuante interesante de bordeaux sau verde. Daca totusi optati pentru o nuanta mai clada de bej pentru fundal, atunci accentele vor putea fi albastre sau gri
  • Pentru alte stiluri care pun accent pe functionalitatea spatiilor, designul va fi in general unul luminos iar accentele rosu burgund, verde sau roz pastelat in functie de preferinte. Corpurile de mobilier suspendate vor avea intotdeauna o nuanta mai deschisa in timp ce dulapurile din partea inferioara vor avea culori mai saturate.

Vezi si: Bucatarii cu amenajare in stil marin

Concluzionand, decorurile in care culoarea de baza este bej ofera o gama foarte variata de optiuni de amenajare, indiferent de dimensiunile bucatariei si de stilul de amenajare. In functie de buget veti putea crea un decor bej simplu si confortabil, unul sobru si elegant sau unul exclusivist si extravagant.

Sursa foto





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *