Bucatarii cu amenajare in stil marin

Stilul marin de amenajare interioara este la moda in ultimii ani, existand tot mai multe persoane care doresc sa foloseasca acest design in bucatarii si pe terase. O astfel de amenajare presupune utilizarea unor elemente similare cu cele din cabinele vapoarelor, atat in ceea ce priveste paleta de culori cat si forma mobilierului sau decoratiunile si ornamentele. Stilul marin poate sa fie combinat cu diferite alte stiluri de amenajare precum cel clasic, mediteranean sau modern, deoarece si cabinele vapoarelor pot sa fie amenajate utilizand designuri diferite.

 

Amenajare in stil marin bucatarie

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:Paleta de culori specifica stilului de amenajare marin

Stilul marin presupune utilizarea atat a unor combinatii de alb si albastru dar si altor nuante precum verde, rosu sau maro. Iata care sunt cele mai utilizate culori pentru amenajarile in stil marin:

  • Albastru – nuantele mai deschise de albastru vor fi utilizate pentru decorarea spatiului de lucru, pentru perdele, ornamente sau alte elemente decorative. Tonurile saturate de albastru se vor putea folosi atat pentru pardoseala cat si pentru mobilier sau pentru decorarea peretelui de deasupra blatului de lucru.
  • Alb – aceasta culoare este asociata cu valurile marii si este utilizata in special pentru fundal dar si pentru mobilier sau ornamente. Notele perlate, crem sau gri pot sa aduca un plus de eleganta designului interior al bucatariei.
  • Gri – nuantele de gri metalizat sunt folosite in foarte multe decoruri marine insa doar pe suprafete restranse, precum ornamente, motive decorative pe un tapet, perdele sau fata de masa din dining.
  • Rosu – aceasta culoare se va utiliza doar pentru accente sau sa se va putea regasi pe diferite vase decorative, tablouri sau rame foto.
  • Galben – poate sa creeze un decor armonios alaturi de albastru, culoarea soarelui si a nisipului fiind binevenita in orice design marin
  • Maro – nu exista niciun decor marin in care sa nu fie utilizate diferite elemente din lemn precum piesele de mobilier din spatiul de lucru sau din dining, pardoseala sau diferite decoratiuni specifice acestui stil de amenajare

Stiluri de amenajare care se pot combina cu cel marin

Asa cum am mentionat si anterior, elementele specifice stilului marin se pot utiliza impreuna cu cele ale altor stiluri de amenajare precum:

  • Stilul clasic – acest stil elegant si chiar luxos necesita forme stricte, materiale costisitoare, draperii groase si decoruri aurii. Intr-o astfel de bucatarie dulapurile vor fi de regula din lemn, in timp ce mobilierul din dining, draperiile si elementele decorative din zona spatiului de lucru vor avea tonuri mai inchise de albastru. Pentru bucatariile mai mici sau care beneficiaza de mai putina lumina naturala, puteti inlocui tonurile saturate de albastru cu nuante mai deschise precum bleu.
  • Stilul mediteranean – elementele comune ale celor doua stiluri permit diferite combinatii care pot sa creeze un design interior simplu dar foarte elegant. Mobilierul masiv specific acestui stil va fi facut doar din lemn, preferabil in nuante inchise de maro. Decorul functional si simplu, utilizeaza adesea combinatii de alb si albastru, turcoaz sau albastru safir.
  • Stilul modern – acest stil este caracterizat de lipsa ornamentelor si decoratiunilor, accentul fiind pus pe maximizarea functionalitatii spatiilor si utilizarea unor aparate electrocasnice moderne. Finisajele metalice, formele neregulate si o zona spatioasa de dining sunt alte caracteristici specifice bucatariilor moderne amenajate in stil marin.

Solutii de amenajare a bucatariilor in stil marin

Alegerea mobilierului este foarte imporanta pentru orice bucatarie, deoarece trebuie sa ofere atat o buna functionalitate dar si sa respecte designul general al incaperii. Pentru zona de dining cele mai populare solutii sunt reprezentate de mesele ovale care pot sa fie amplasate in mijlocul camerei sau in apropierea unui perete. Insulele elegante cu forma unui vapor vor putea sa fie utilizate atat ca un spatiu de lucru cat si pentru servirea micului dejun. Incercati sa folositi scaune inalte de bar deoarece insula cu aceasta forma arata mai bine daca este mai inalta.

Recomandare: 48 de Bucătării turcoaz -decoruri în vogă, stilate și elegante

Pentru designurile marine moderne puteti alege scaune albastre sau turcoaz din plastic transparent care sunt potrivite si pentru bucatariile de mici dimensiuni. Mobilierul placat cu sticla vopsita sau panourile decorative printate cu diferite peisaje marine pot sa completeze designul modern al unei bucatarii amenajate in stil marin.

O atentie deosebita va trebui sa acordati si pardoselii, cea mai la indemana solutie fiind alegerea unui parchet laminat sau din lemn masiv cu placi lungi care este asemanator cu pardoseala de pe vapoare. O alta solutie este reprezentata de utilizarea unor placi din piatra de culoarea nisipului, iar daca va doriti ceva mai deosebit puteti alege o pardoseala transparenta sub care sa se vada un panou printat cu peisaje marine sau cu nisip si scoici.

Citeste si: Bucatarii cu decor alb-portocaliu – Uite cum poti obtine un design fresh

Pentru pereti, cel mai adesea sunt utilizate diferite nuante de bleu, crem sau alb dar si tonuri mai inchise asemanatoare cu cele ale valurilor marii. Daca alegeti un mobilier albastru in zona de lucru si in dining, atunci peretii for trebui sa fie albi, insa puteti opta pentru diferite finisaje sau texturi precum cele ale caramizilor decorative. Daca veti utiliza doar nuante deschise decorul poate sa devina monoton, astfel ca veti avea nevoie de accente si decoratiuni in tornuri mai saturate. Pentru peretele de deasupra blatului de lucru, puteti alege un decor contrastant sau panouri decorative cu fauna marina. Placile din piatra crem sau gri deschis pot de asemenea sa fie utilizate pentru decorarea spatiului de lucru dar si a zonei unde se ia masa. Peretii sunt cel mai adesea varuiti intr-o singura culoare care va trebui sa fie diferita de cea a mobilierului si a decoratiunilor.

Citeste si: Bucatarii mov si violet –  Culorile pe care sa le alegi daca vrei o atmosfera eleganta si de lux

Decorarea bucatariilor amenajate in stil marin

Pentru bucatariile cu amenajare moderna, elementele decorative vor consta in finisajele metalice ale mobilierului sau in panourile decorative cu sticla printata din zona spatiului de lucru. Finisajele lucioase care reflecta lumina si manerele cromate, vasele transparente cu pietre, nisip sau scoici sau alte suveniruri achizitionate de la mare vor completa o amenajare moderna in stil marin. Perdelele vor fi inlocuite cu jaluzele moderne care vor putea sa aiba atat culoarea peretilor cat si a mobilierului sau a accentelor.

Vezi si: Eleganta, extravaganta, bun gust – avantajele unui design negru – portocaliu in bucatarie

Pentru amenajarile clasice veti putea utiliza diferite tablouri, rame foto sau perdele si funii care ne duc cu gandul la panzele navelor.

In concluzie, stilul de amenajare marin este unul deosebit deoarece poate sa creeze o armonsfera relaxanta care ne duce cu gandul la plaje si vacante. Indiferent daca preferati designurile clasice, mediteraneene sau moderne veti putea sa le combinati cu elemente specifice stilului marin, creand un decor elegant atat in zona de preparare a alimentelor cat si in cea de dining.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *