Nuanta de verde fistic este una foarte populara in decorurile interioare deoarece poate sa creeze o atmosfera calma si pozitiva. Din acest motiv este utilizata atat pentru decorurile din bucatariile mici de apartament cat si pentru cele mai spatioase de la casa. Verdele fistic se va putea utiliza atat intr-o bucatarie mai umbroasa cu vederea spre nord cat si intr-una ingusta cu design rustic sau provensal. In plus, aceasta nuanta se poate combina cu o gama variata de culori specifice unor stiluri diferite de amenajare interioare.
GALERIE POZE
Culori care se pot combina cu verdele fistic
Decorurile de bucatarie folosesc adesea combinatii din doua culori, din care una va fi dominanta. Cele mai populare combinatii de culori in care verdele fistic este culoarea domonanta sunt:
- Verde fistic – alb – aceasta combinatie armonioasa este una foarte utilizata deoarece cele doua nuante neutre se pot completa reciproc foarte bine
- Verde fistic – crem – aceasta combinatie creaza un decor rafinat chiar si in bucatariile inguste sau de mici dimensiuni
- Verde fistic – bej – un astfel de decor pastelat este vesel si primitor, creand impresia unui spatiu aerist si modern. De obicei, verdele se foloseste pentru pereti iar mobilierul poate fi galben, bej sau de culoarea piersicii
- Verde fistic si violet – stilul provensal permite folosirea unui mobilier verde pe un fundal de culoarea florilor de lavanda dar si a unor corpuri de mobilier liliachii alaturi de pereti verzi
- Verde fistic – maro – combinatia dintre nuanta pala de verde si culoarea naturala a lemnului sunt potrivite pentru decorurile provensale, retro sau rustice dar si in variante moderne ale acestor stiluri de amenajare interioara
- Verde fistic – gri – nuantele mai deschise de gri sunt de obicei asociate cu decorurile moderne iar cele mai inchise cu designurile elegante sau extravagante. Finisajele mate sau lucioase pot sa contribuie la definitivarea acestor decoruri
- Verde fistic – portocaliu, rosu sau roz – aceste culori sunt mai putin utilizate alaturi de verde deoarece incarca destul de mult decorul, astfel ca este indicat sa fie folosite doar pentru decoratiuni si ornamente.
Stiluri de amenajare interioara care folosesc nuante de verde fistic
Versatilitatea acestei nuante pastelate de verde o face potrivita pentru o gama variata de stiluri de amenajare interioara. Dintre aceastea, cele mai populare sunt:
- Stilul clasic – verdele fistic se foloseste de obicei pentru peretii din bucataria clasica. Puteti opta pentru var sau pentru un tapet simplu sau cu dungi subtiri. Aceasta nuanta se poate combina foarte bine cu un mobilier bej, crem sau care are culoarea naturala a lemnului. Pardoseala poate sa fie acoperita cu lemn sau cu placi ceramice in nuante neutre. Pentru un decor clasic elegant puteti combina verdele fistic cu o nuanta sidefie care va fi folosita in special pentru accente si decoratiuni.
- Stilul minimalist japonez – acest stil nu foloseste ornamente si decoratiuni astfel ca decorul va fi influentat doar de nuante de verde fistic. Aceasta se va combina excelent cu suprafetele metalice si cele din lemn, care vor avea texturi si finisaje diverse.
- Stilul rustic sau provensal – aceste doua stiluri sunt cele mai potrivite pentru un decor verde fistic. Nuantele pastelate vor crea o atmonsfera primitoare si relaxata in care mobilierul si decoratiunile vor avea diferite nuante de crem si bej.
Solutii de amenajare ale unei bucatarii in stil provensal
O bucatarie amenajata in stil provensal in care culoarea de baza este verde fistic va avea un decor simplu si elegant in care primeaza utilizarea materialelor naturale precum tesaturi aspre sau mobilierul din lemn cu diferite texturi. O bucatarie cu decor verde fistic nu este un spatiu aglomerat, la aceasta contribuind si mobilierul cu forme simple fara elemente decorative pretentioase conceput pentru o utilizare cat mai confortabila.
Recomandare: 30 de Bucătării cu design Vintage – culori, decorațiuni și idei de amenajare
Mobilierul din lemn poate sa aiba usi cu geamuri sau perdele mici din tesaturi cu modele florale, in timp ce peretii vor putea sa fie decorati cu ornamente violet care sa ne duca cu gandul la campurile de lavanda din regiunea franceza din care provine stilul provensal. Combinatia verde violet nu este totusi singura care se poate utiliza intr-o amenajare in stil provensal, alte optiuni fiind verde alb, bej, crem, sau nuantele mai deschise ale lemnului natural.
Vezi si: Bucatarii ultramoderne sau high-tech axate pe functional
Spatiul de deasupra blatului de lucru va putea sa fie decorat cu placi ceramice in diferite nuante de maro, similare cu cele ale pardoselei, ale blatului sau ale corpurilor de iluminat.
In concluzie, amenajarea unei bucatarii armonioase cu un decor verde fistic este relativ simpla deoarece aceasta nuanta se poate combina cu numeroase culori creand un design confortabil si armonios care poate sa creeze o stare de calm si relaxare persoanelor care o utilizeaza.