Bucatarii moderne bordo – idei de combinare si asortare a culorilor + modele frumoase

Culoarea bordo este asociata adesea cu eleganta si nobilitatea in ciuda notelor rosii care semnifica pasiune sau chiar agresivitate. Aceasta nuanta interesanta se poate utiliza atat in bucatariile de mici dimensiuni, dar mai ales in cele spatioase care contin si o zona de dining. Avand denumirea preluata din culoarea renumitului vin de Bordeaux, aceasta nuanta inchisa de rosu cu note violet poate sa creeze decoruri luxoase si rafinate,  atat intr-o amenajare clasica cat si intr-una moderna.

 

Mobilier bordo bucatarie eleganta

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:Intr-un design clasic, mobilierul bordo cu elemente decorative aurii va contribui la eleganta decorului interior in timp ce intr-unul modern, finisajele lucioase ale mobilierului vor scoate in evidenta notele ascunse si pasionale ale acestei culori.

Culori care se pot asocia cu bordo in decorurile interioare

Desi este o nuanta mai pretentioase, bordo-ul se poate asocia cu o gama variata de nuante de la alb, negru si gri pana la crem si bej. O alta asociere potrivita este cea dintre bordo si wenge sau maro, precum si cu diferitele nuante naturale ale lemnului. Alegerea combinatiilor de culori va trebui insa sa fie facuta in principal in functie de stilul de amenajare al bucatarie.

Cele mai utilizate culori in combinatii alaturi de bordo sunt:

  • Bej, cafeniu sau crem – creaza o combinatie luxoasa care se poate utiliza atat in amenajarile clasice cat si in cele moderne sau minimaliste. Combinatia de culori va putea sa fie folosita in principal in zona de lucru, dar si in zona de servire a mesei daca aceasta are alocata un spatiu mai generos. Pentru un plus de eleganta adaugati elemente decorative aurii sau suprafete lucioase care reflecta lumina si maresc campul vizual.
  • Negru sau gri inchis – combinatie specifica in general amenajarilor clasice in care suprafetele mate gri sau negre sunt completate perfect de cele bordo. Spatiul de deasupra blatului de lucru poate sa fie gri sau negru pentru a scoate in evidenta nuantele adanci de bordo ale mobilierului. Finisajele patinate, coloanele si alte ornamente elegante vor completa acest decor luxos si elegant.
  • Alb – nuantele de bordo asociate cu simplitatea albului creza un decor armonios care este specific amenajarilor moderne. Suprafetele lucioase ale mobilierului vor crea un design elegant alaturi de un decor sidefiu pentru zona de lucru. Pentru ca designul sa nu fie monoton si plictisitor va trebui sa folositi nuantele de bordo si pentru decorarea peretilor sau a zonei de servire a mesei.
  • Portocaliu – nuantele deschise de portocaliu pot sa creeze un decor foarte interesant atunci cand sunt asociate cu cele de bordo. Aceste nuante se vor utiliza insa doar pe suprafete mici, in special in zona de lucru, sub forma unor panouri printate sau a unor caramizi decorative cu finisaje mate sau lucioase.
  • Turcoaz – nuantele pastelate de turcoaz se vor utiliza impreuna cu tonurile de bordo in special in bucatariile cu amenajari provensale. Tonurile de bordo se folosesc de obicei pentru corpurile de sub blatul de lucru dar si pentru decoratiuni si accente.

Solutii de amenajare a bucatariilor cu decor bordo

In designurile interioare ale bucatariilor, culoarea bordo se foloseste in general pentru mobilierul din zona de lucru, insa uneori aceste nuante vor putea fi utilizate si pentru decorarea peretilor, a pardoselii sau a tavanului. Daca bucataria este spatioasa, iar fundalul este alb sau intr-o alta culoare neutra, atunci veti putea introduce diferite accente bordo precum perdele sau jaluzele, vase decorative sau corpuri de iluminat.

Citeste si: Bucatarii cu amenajare in stil marin

Pentru a scoate in evidenta notele elegante de bordo peretii vor putea sa aiba diferite elemente decorative verticale care vor crea un spatiu mai larg insa veti putea folosi si diferite panouri decorative din lemn pentru zona de dining sau cea din apropierea intrarii in bucatarie. Daca va doriti un decor mai vesel va trebui sa utilizati nuantele de bordo pentru dulapurile de sub blat si sa varuiti peretii in nuante mai deschise de crem, bej sau roz pastelat.

Peretii din bucatarie vor putea insa sa fie acoperiti si cu tapet de culoare deschisa cu diferite motive decorative bordo:

  • Un tapet sidefiu cu ornamente florale va arata foarte bine intr-o bucatarie cu amenajare clasica, insa va putea sa fie folosit doar pe unul sa doi pereti opusi spatiului de lucru
  • Tapetul cu elemente decorative abstracte de diferite dimensiuni poate reprezenta o alta solutie pentru amenajarea unei bucatarii elegante
  • Dungile verticale bordo pe un tapet alb sau crem pot sa dea impresia unui spatiu mai inalt dar si sa contribuie la designul rafinat al bucatariei

In concluzie, decorul bordo poate sa transforme chiar si o bucatarie de apartament intr-un spatiu elegant si luxos in care va va face placere sa va petrecti timpul alaturi de familie sau prieteni. In plus, notele distinctive de bordo vor putea sa fie scoase in evidenta atat intr-un design clasic sau provensal cat si intr-unul modern sau high-tech.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *