Bucatarii cu design portocaliu – vesele si apetisante

Decorul interior vesel in diferite tonuri de portocaliu poate sa fie folosit atat in bucatariile spatioase cat si in cele inguste care nu beneficiaza de foarte multa lumina naturala. Fie ca alegeti nuantele pastelate de piersica sau cele mai saturate ale portocalei, designul interior al bucatariei va reusi sa va binedispuna si sa va induca o stare pozitiva.

O culoare deschisa si saturata precum portocaliu nu va putea sa decoreze insa intreaga bucatarie astfel ca va trebui sa o o combinati cu o nuanta neutra si cu una contrastanta. Cele mai potrivite combinatii care au la baza diferite nuante de portocaliu sunt:

 

Mobilier portocaliu bucatarie

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate: • Portocaliu, gri metalizat si alb – intr-o bucatarie de mici dimensiuni nuantele de gri vor fi folosite doar pe suprafete restranse insa in bucatariile spatioase atat electrocasnicele mari cat si accentele mobilierului vor putea sa aiba diferite tonuri de gri metalizat. Peretii vor fi albi la fel ca si masa cu scaunele din dining sau perdelele de la ferestre in timp ce mobilierul din zona de lucru sau peretele de deasupra blatului vor avea nuante saturate de portocaliu
 • Portocaliu, negru si alb – peretii albi vor crea un contrast elegant cu mobilierul negru si portocaliu din zona de dining si cea de preparare a alimentelor

Citeste si despre: Eleganta, extravaganta, bun gust – avantajele unui design negru – portocaliu in bucatarie

 • Portocaliu, albastru si alb – combinatia portocaliu albastru este una destul de folosita in designul interior, deoarece creaza un decor calduros si fresh, potrivit pentru bucatarie. Utilizand nuantele saturate cu moderatie, aceasta combinatie de culori va putea sa fie folosita chiar si in bucatariile mici sau inguste. Mobilierul poate avea diferite combinatii de culori precum albastru cele de jos si portocaliu cele de sus sau invers.
 • Portocaliu, verde si alb – culorile ierbii, a fructelor coapte si a campiilor creeaza un design extrem de armonios mai ales daca optati pentru nuante pastelate iar albul peretilor va face ca designul sa para mai putin incarcat si aglomerat.

Vezi si: Bucatarii cu decor alb – amenajari clasice si si neoclasice

 • Portocaliu, maro inchis si bej – cu cat nuanta de portocaliu va fi mai intensa cu atat mai putin maro va trebui sa existe in design, mai ales daca bucataria este una de mici dimensiuni. Peretii vor avea o nuanta pala de bej care va face legatura intre portocaliu si wenge

Decorarea spatiului de lucru in bucatariile cu design portocaliu

Spatiul dintre dulapurile de sub blat si corpurile suspendate are un rol foarte important in designul oricarei bucatarii, servind ca decor pentru aparatele electrocasnice mici precum fierbatoare, cafetiere sau cuptoare cu microunde. In designurile traditionale acest spatiu este acoperit cu placi de faianta, insa exista si alte optiuni pe care le veti putea folosi in functie stilul de amenajare ales:

Citeste si: Amenajari Feng Shui pentru bucatarie – cum sa aduceti prosperitatea si norocul in viata voastra

 • Designul clasic utilizeaza foarte rar tonurile saturate de portocaliu, cele mai potrivite fiind nuantele de piersica sau cele de culoarea teracotei care sunt folosite de pardoseli, pereti sau de spatiul de deasupra blatului de lucru. Pentru fundal se va utiliza o nuanta eleganta de crem sau una alba simpla care sunt specifice decorurilor clasice. Spatiul de lucru va putea sa fie placat cu faianta sau cu mozaic cu diverse nuante de portocaliu. In bucatariile moderne cu mobilier de colt, se vor folosi mozaicuri cu modele diferite care vor contribui la crearea unui design elegant si exclusivist.
 • Placile de gresie se pot folosi si in amenajarile rustice si provensale, care accepta nuante pale de portocaliu. Cele mai populare sunt placile care imita forma caramizilor, care vor avea o culoare alba in cazul in care mobilierul este portocaliu. Accentele vor avea diferite nuante de negru, albastru, verde lime sau gri metalizat insa vor trebui folosite cu grija, mai ales in cazul bucatariilor mici. Designul poate fi completat cu ajutorul unor perdele sau a unui mobilier de dining specifice stilului de amenajare.
 • Designul modern nu exclude folosirea placilor de faianta, insa propune si alte solutii interesante precum sticla vopsita sau printata, care poate sa creeze un decor elegant si original in bucatarie. Panourile cu sticla printata vor avea fotografii macro cu fructe sau flori si finisaje lucioase care vor reflecta lumina de la spoturile incorporate in mobilier.
 • Designurile eco care folosesc de obicei o combinatie dintre portocaliu si culori inchise ale lemnului precum wenge. Peretele de deasupra blatului de lucru va putea sa fie acolerit cu un panou din lemn maro in timp ce corpurile de mobilier sau zona de dining vor putea sa fie portocalii.

Culorile mobilierului in bucatariile portocalii

Mobilierul de bucatarie are o influenta majora asupra designului, atat prin dimensiune si forma, cat si prin culori si finisaje. Decoratiunile mobilierului, sau texturile si finisajele peretelui de deasupra blatului vor putea sa infrumuseteze atat corpurile de mobilier din zona de lucru cat si cele din dining. Iata cateva optiuni pentru decorurile portocalii:

 • Dulapurile supendate vor putea sa fie portocalii, iar cele inferioara maro, la fel ca si masa si scaunele din zona de dining
 • Bucatariile moderne vor putea sa foloseasca combinatia anterioara, cu specificatia ca griul metalizat va inlocui nuanta de maro. Nuanta de portocaliu va putea sa fie mai intensa, iar designul va trebui sa foloseasca o a treia culoare neutra care sa aduca armonie acestui decor. Aceasta combinatie de culori se va utiliza atat in bucatariile mici si mai intunecate cat si in cele mai spatioase si cu un nivel bun de lumina naturala.
 • Pentru un decor contrastant, veti putea alege un mobilier portocaliu cu elemente decorative maro sau unul maro cu decoratiuni portoalii. In plus blatul de lucru si peretele de deasupra vor avea o nuanta care sa faca legatura intre cele corpurile de mobilier din partea inferioara si cele suspendate.

In concluzie, exista o gama foarte variata de optiuni pentru amenajarea bucatariilor cu decor portocaliu, indiferent de stilul pe care doriti sa il folositi. Asociate cu diferite nuante de maro, albastru, gri metalizat sau verde, aceste decoruri vesele si originale vor putea capata note sobre si elegante.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *