Vrei mov in bucatarie? Iata 24 de bucatarii violet aubergine care te vor convinge

Culoarea violet aubergine se formeaza prin combinarea in proportii aproape egale a nuantelor de rosu si albastru. Aceasta nuanta versatila poate sa induca o stare de calm si liniste insa poate sa creeze si un design interior vibrant in bucatarie. Pentru a tempera tonalitatea saturata a acestei nuante, decorul va trebui sa foloseasca nuante neutre sau pastelate precum alb, crem, bej sau gri.

Decor violet aubergine bucatarie

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:Violetul aubergine ofera numeroase optiuni de amenajare a unei bucatarii:

  • De obicei, aceasta culoare este utilizata de mobilierul din zona de lucru, care poate avea finisaje lucioase intr-o bucatarie cu decor modern, sau mate pentru amenajarile clasice. Peretii, mobilierul din dining si blatul de lucru vor putea sa aiba o nuanta simpla de alb
  • O alta solutie interesanta este utilizarea unui tavan fals violet aubergine in bucatarie. In acest caz nu sunteti obligati sa alegeti si un mobilier in aceesi nuanta deoarece designul ar putea sa para prea incarcat, insa accentele si detaliile vor trebui sa fie similare cu tavanul

Citeste si: Bucatarii albe cu blat negru – cele mai bune idei de combinare a culorilor pentru mobila + modele deosebite

  • Peretii violet aubergine sunt o alta solutie pentru decorurile mai indraznete. Puteti alege un singur perete in aceasta nuanta pentru zona de dining, sau un tapet cu diferite elemente decorative violet. Peretele de deasupra blatului decorat cu un panou decorativ din sticla vopsita violet aubergine va scoate in evidenta detaliile elegante ale unui mobilier alb.
  • O solutie non standard este utilizarea nuantei violet aubergine pentru pardoseala. Veti putea sa optati pentru placi de gresie in aceasta culoare sau pentru o pardoseala transparenta care sa scoata in evidenta notele albastre ale acestei culori.

Vezi si: Bucatarii moderne bordo – idei de combinare si asortare a culorilor + modele frumoase

Culori care se pot combina cu violetul aubergine

De regula in orice design interior se utilizeaza cel putin doua nuante, iar cele care se pot asocia cu violetul aubergine sunt:

  • Argintiu – griul satinat sau argintiul pot sa completeze excelent un mobilier modern alb sau violet aubergine
  • Galben sau verde – accentele galben sau verde deschis ajuta la armonizarea unui decor in care mobilierul violet are suprafete mate
  • Crem sau auriu – utilizarea acestor nuante alaturi de violet poate sa creeze o atmosfera calduroasa si primitoare in bucatarie
  • Bej sau crem – nuantele neutre vor scoate in evidenta notele elegante ale unui mobilier de bucatarie violet aubergine
  • Verde masliniu – aceasta combinatie de nuante naturale va crea un contrast elegant in bucatarie

Amenajarea unei bucatarii cu decor violet aubergine

Cea mai utilizata solutie de utilizare a acestei nuante deosebite de violet este pentru mobilierul din zona de lucru. Finisajele lucioase care reflecta lumina vor scoate in evidenta notele rosiatice ale culorii, marind in acelasi timp si campul vizual din bucatarie. Pentru un astfel de mobilier cel mai potrivit design este cel alb simplu fara alte elemente decorative.

Daca alegeti un panou decorativ printat cu o anumita fotografie, un decor similar va trebui sa fie replicat si in zona de dining. Daca, in schimb, optati pentru un mobilier alb, atunci nuantele de violet aubergine vor putea sa fie folosite pentru decorarea peretelui dintre corpurile de mobilier, sau chiar pentru un perete de accent daca bucataria este mai spatioasa.

Citeste si: Bucatarii mov si violet – Culorile pe care sa le alegi daca vrei o atmosfera eleganta si de lux

Culoarea pardoselii va trebui sa o completeze pe cea a peretilor: daca decorul este cald, atunci pardoseala poate sa aiba nuante maro inchis, iar pentru un decor predominant rece, pardoseala va putea sa aiba nuante de gri. In ceea ce priveste tavanul, acesta va putea sa preia culorile peretilor daca acestia sunt albi sau crem deschis.

Designul bucatariilor care utilizeaza o combinatie de tonuri mai inchise si deschise va trebui gandit in cele mai mici detalii, decorul trebuind sa fie cat mai aerisit fara prea multe decoratiuni. Intr-o amenajare clasica, mobilierul cu suprafete mate poate sa aiba diferite elemente decorative violet, acestea putadu-se regasi si in tapet sau in perdele. Un design modern sau minimalist poate utiliza accente mai deschise insa paretii si tavanul vor trebui sa aiba nuante neutre fara decoratiuni. Pentru ca decorul sa fie unul confortabil si elegant, alegeti cu grija atat combinatiile de culori cat si proportiile acestora, tinand cont intotdeauna de dimensiunile bucatariei.

Vezi si: Bucatarii clasice – modele, poze, idei de amenajare si de alegere a culorilor potrivite

In concluzie, utilizand culoarea violet aubergine in amenajarea bucatariei, puteti sa creati un decor elegant si o atmosfera relaxanta. Pentru ca decorul sa fie unul armonios va trebui sa utilizati violetul aubergine pe suprafete mai restranse in bucatariile mici sau inguste si pe suprafete mai mari in cele mai spatioase.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *