Bucatarii albe cu blat negru – cele mai bune idei de combinare a culorilor pentru mobila + modele deosebite

Combinatia dintre alb si negru este una dintre cele mai utilizate in amenajarile interioare, insa trebui utilizata cu grija deoarece poate sa creeze si decoruri anoste si fade. Un exemplu de design reusit care utilizeaza aceste doua nuante este cel in care decorul sau mobilierul bucatariei sunt albe iar blatul de lucru este negru.

 

Design albe negru bucatarie

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:Aceasta solutie poate sa fie aplicata in diferite stiluri de amenajare, cele mai populare fiind:

  • Stilul clasic – bucataria va avea un mobilier sculpat de mari dimensiuni si numeroase elemente decorative. O decor alb in totalitate poate crea un sentiment de disconfort, de aceea se va utiliza un blat din piatra naturala cu diferite nuante de negru. Acelasi material va putea fi folosit si pentru decorarea spatiului dintre corpurile de mobilier dar si deasupra chiuvetei.
  • Stilul modern – in stilul modern mobilierul va avea finisaje lucioase, si corpuri de mobilier fara maner, cu diferite mecansime de deschidere prin apasare. Contrastul cu decorul alb va fi realizat atat de blatul de lucru cat si de corpurile de mobilier sau de masa din dining, creand un design elegant si armonios.
  • Stilul high-tech – iese in evidenta prin solutiile care asigura o functionalitate excelenta spatiului. Mobilierul, mesele si scaunele sau corpurile de iluminat vor avea forme non-standard si designuri neobisnuite insa vor oferi un confort excelent. In acest stil de amenajare, culoarea dominanta va fi negrul iar principalele materiale utilizate vor fi metalul si plasticul. Blatul negru nu va mai fi din piatra ci din plastic sau metal de inalta rezistenta.

Sugestii de amenajare a bucatariilor cu decor alb-negru

Un blat de lucru negru desparte decorul in doua, creand o delimitare clara intre partea superioara si cea inferioara si un contrast care ajuta la crearea unui design armonios in bucatarie. Iata cateva sugestii de amenajare pe care le veti putea pune in aplicare intr-un astfel de decor:

  • Combinatia alb-negru poate sa fie folosita si de pardoseala nu doar de pereti si mobilier, indiferent de stilul de amenajare pe care l-ati ales. O optiune interesanta este crearea unei table de sah din placi de gresie alba si neagra.
  • Un blat de lucru va fi facut din piatra naturala sau artificiala si va avea finisaje lucioase care vor reflecta lumina, contribuind la amplificarea contrastului dintre cele doua culori

Recomandare: Bucatarii gri: Mobila, modele, poze, combinatii de culori si idei de asortare

  • Daca integul decorul este alb iar blatul de lucru negru, va trebui sa folositi materiale cu texturi diferite pentru a sparge monotonia designului. Optati pentru placi de faianta lucioase sau sub forma de caramida si pentru nuante diferite de alb in zona de dining
  • Unui blat negru cu finisaje lucioase i se va putea asocia un mobilier si decoratiuni mate
  • Pe langa blatul negru, bucataria va putea sa aiba si o masa de aceeasi culoare care va face legatura intre zona de preparare a mesei si dining.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *