Bucatarii cu mobila alb si negru – alegerea perfecta de design pentru apartamentele mici

Combinatia dintre culorile alb si negru va ofera nenumarate optiuni de amenajare atat pentru crearea unui design simplu cat si pentru unul mai indraznet si neobisnuit. Folosirea corecta a proportiilor si accentelor face ca aceste doua culori sa poata fi folosite chiar si in bucatariile inguste sau cu dimensiuni mici. Desi este utilizat de obicei in designurile moderne, duetul alb-negru va putea sa decoreze si incaperile clasice care sunt mai sobre si elegante.

 

Design elegant bucatarie

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:



Luand in considerare contrastul dintre aceste doua nuante va trebui sa stabiliti care dintre acestea va fi culoarea dominanta care va ocupa cea mai mare parte a decorului. In plus, pentru ca designul sa fie unul armonios va trebui sa alegeti tipul de mobilier si culorile acestuia, cum va fi amenajata zona de dining si ce tipuri de elemente decorative veti utiliza.

Stabilirea proportiilor in designul alb-negru

Caracterul unui design interior este dat in cea mai mare masura de culoarea dominanta, astfel ca pentru bucatariile de mici dimensiuni peretii vor fi intotdeauna de culoare alba. Mobilierul, tavanul si pardoseala sau decoratiunile vor putea sa fie in orice combinatie de alb si negru sau cu accente si elemente decorative in diferite culori. Mobilierul din zona de lucru va putea avea nuante mai inchise in partea inferioara si mai deschise in cea superioara iar elementele decorative vor avea diferite nuante mai deschise de galben, rosu sau albastru.

In functie de dimensiunile bucatariei culoarea dominanta va fi:

  • Pentru bucatariile mici, culoarea dominanta va fi albul, asa cum am mentionat si anterior. Diferite tonuri de negru vor putea fi utilizate pentru pardoseala, pentru mobilierul din zona de lucru sau de dining sau ornamentele si decoratiunile de pe un anumit perete. Un tapet alb cu decoratiuni florale negre va putea sa fie folosit pentru zona de dining si un mozaic alb negru pentru decorarea spatiului de deasupra blatului de lucru.
  • In bucatariile mai spatioase, culoarea de baza va putea fi negru, putand sa creati un design interior elegant si exclusivist care nu va ramane neobservat.

Optiuni de amenajare a bucatariei mici cu decor alb-negru

Bucatariile de mici dimensiuni sunt mai dificil de amenajat, insa utilizand combinatia alb-negru veti obtine un decor elegant si modern asa cum va doriti. Iata cateva sugestii de amenajare ale unei astfel de bucatarii:

  • Stabiliti intai culoarea mobilierului – daca corpurile de mobilier din zona de lucru sunt albe, atunci masa si scaunele vor putea sa fie negre. Pentru o amenajare moderna optati pentru mese si scaune din plastic transparent de culoare neagra care vor face ca decorul sa para mai putin aglomerat.
  • Mobilierul alb va putea sa fie completat intr-un design modern cu un panou din sticla printata cu imaginea unui oras in alb si negru deasupra blatului de lucru. Acelasi spatiu va putea sa fie placat cu faianta de culoare neagra cu finisaje lucioase daca optati pentru un stil de amenajare clasica.
  • Pardoseala neagra din placi de granit, gresie sau piatra naturala va putea sa fie utilizata intr-o bucatarie de mici dimensiuni doar daca alegeti un design interior clasic, retro sau minimalist.
  • Un blat negru se va putea asocia unui mobilier de culoare alba in special daca acesta are forme geometrice simple
  • Intr-o camera mica, decorul alb-negru este adesea completat cu accente de culoare rosie, verde, sau galbena. Contrastul acestor nuante va putea sa fie utilizat atat de un tapet alb-negru cu decoratiuni colorate cat si de placile ceramice care decoreaza spatiul de lucru.

Idei de amenajare in alb si negru a unei bucatarii deschise





O bucatarie deschisa spre living, chiar daca este mai mica, va avea mult mai multe optiuni de amenajare: de la un decor negru cu accente albe pana la diferite combonatii alb-negru cu baruri si insule care vor putea sa inlocuiasca masa din dining dar si sa delimiteze spatiile din acest open space. Peretii se vor varui in alb sau veti putea alege un tapet sau panouri din lemn in diferite combinatii alb-negru.

Iata cateva sfaturi pentru crearea unui decor armonios pentru bucatariile deschise:

  • Un tavan negru lucios va veni in completarea unui decor alb, pentru aceasta solutie de amenajare nu veti putea folosi insa un mobilier in totalitate negru, ci doar corpurile din partea inferioara. In plus, tavanul fals va fi folosit si pentru delimitarea spatiilor functionale din bucatarie de cele din living.
  • Pentru crearea unui design simetric, pardoseala neagra va veni in completarea unui tavan fals in aceeasi nuanta. Mobilierul, corpurile de iluminat, decoratiunile si perdelele vor trebui sa fie toate albe pentru care designul sa nu fie prea apasator.
  • Pentru o continuitate a designului puteti opta pentru o pardoseala neagra atat in living cat si in bucatarie si pentru un mobilier alb atat in zona de relaxare si de dining cat si in cea de preparare a mancarurilor.
  • Bucatariile delimitate de trei pereti sunt mai usoir de amenajat, deoarece spatiul vizual se extinde catre livingroom. Peretii vor fi acoperiti partial cu un tapet de culoare neagra iar mobilierul negru cu finisaje lucioase va da o nota de eleganta acestui spatiu. Culoarea alba va fi folosita doar pentru corpurile suspendate de mobilier, pentru peretele de deasupra blatului de lucru sau pentru tabloruri si decoratiuni. Pentru ferestre alegeti draperii sau rulouri intr-o combinatie interesanta de alb si negru
  • Mobilierul din lemn cu rafturi deschise se va folosi atat pe un fundal alb cat si pe unul negru. Decoratiunile colorate sau vasele decorative in diverse nuante vor ajuta la crearea unui design original in bucatarie.
  • Suprafetele fine cu finisaje mate ale mobilierului se vor integra excelent in decor, ceea ce va face ca bucataria sa para mai spatioasa decat este in realitate.

Accentele in bucatariile cu decor alb-negru

Exista doua optiuni principale pe care le veti putea utiliza intr-un astfel de decor:

  • Culori deschise – care contrasteaza cu cele doua nuante de baza
  • Culori netre – care sunt folosite pentru crearea unui decor sobru dar confortabil.

Cele mai utilizate nuante deschise sunt:

  • Rosu – combinatia dintre alb, negru si rosu creaza un design interior dinamic, atractiv si misterios care va fi apreciat de persoanele mai indraznete
  • Albastru si verde – nuantele deschise ale acestor culori vor crea un design confortabil care nu va fi obositor pentru ochi
  • Galben si portocaliu – daca va doriti un design mai calduros, puteti opta ca decoratiunile din bucatarie sa fie galbene sau portocalii. Un astfel de design vesel si fresh va va induce o stare pozitiva de fiecare data cand il priviti.

Stiluri de amenajare potrivite pentru decorurile in alb-negru

Desi aceasta combinatie poate fi utilizata in orice stil de amenajare interioara, cele mai populare dintre acestea sunt:

  • Stilul modern – finisajele cromate sau combinatiile cu rosu si gri vor crea designuri moderne, elegante si primitoare
  • Stilul minimalist – in acest stil excesele nu sunt binevenite, accentul cazand pe functionalitate si confort. Mobilierul va avea de obicei aceleasi nuante cu peretii, incercandu-se marirea campului vizual din bucatarie.
  • Stilul clasic sau retro utilizeaza coloane si alte elemente decorative pentru mobilier, in timp ce pardoseala va fi din placi din piatra naturala sau din lemn.

Sursa foto





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *