Secretele amenajarii unei bucatarii cu decor fucsia

Culoarea fucsia are o gama foarte variata de nuante si tonuri card pot sa fie folosite pentru amenajarea neconventionala a diferitelor spatii interioare, de la livinguri si dormitoare la bucatarii sau holuri. Majoritatea acestor nuante au un nivel mare de saturatie, care le va scoate in evidenta, fiind ideale pentru crearea unui modern, indraznet dar si armonios si confortabil in bucatarie.

Decor fucsia in bucatarie

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:



Avand in vedere ca nuantele de fucsia sunt in general foarte puternice, acestea vor trebui asociate cu anumite culori neutre sau mai deschise precum:

  • Roz deschis sau lila – aceasta combinatie armonioasa poate sa creeze decoruri elegante, in care nuantele saturate de fucsia se vor folosi pentru accente si decoratiuni
  • Galben – o combinatie vesela care se va utiliza pentru mobilierul din zona de lucru, pentru peretele de deasupra blatului sau pentru accente si ornamente dar nu si pentru fundal. Decoratiunile florale care utilizeaza aceasta combinatie vor putea sa fie utilizate si pentru decorarea spatiului din zona de servire a mesei.

Vezi si: Bucatarii amenajate cu rosu si alb –  modele frumoase de mobila rosie

  • Verde sau albastru – aceste combinatii vor folosi doar nuante pastelate de verde sau albastru pentru ca decorul sa nu devina prea aglomerat. Un decor verde pal in zona de lucru se va putea asocia usor cu un mobilier fucsia, iar perdelele bleu vor putea sa aiba elemente decorative fucsia
  • Alb sau negru – combinatia dintre negru si fucsia se poate folosi doar in bucatariile spatioase, in amenajari stricte care nu beneficiaza de foarte multe elemente decorative precum cele moderne sau minimaliste. Argintiul sau griul metalizat al aparatelor electrocasnice de ultima generatie se poate utiliza impreuna cu nuante puternice de fucsia in amenajarile interioare in stil high-tech. In mod similar, conbinatia alb-fucsia se poate utiliza chiar si in bucatariile mai inguste sau mai mici.

Recomandare: Bucatarii cu mobila alb si negru –  alegerea perfecta de design pentru apartamentele mici

  • Bej – un decor primitor si romantic se poate realiza combinand nuante neutre de bej sau crem cu tonuri mai saturate de fucsia. Energia excesiva a nuantelor de fucsia este atenuata de nuantele calde de bej, decorul bucatariei devenind unul rafinat si elegant
  • Maro – o alta combinatie interesanta este cea dintre diferitele nuante de maro specifice lemnului natural si nuante puternice de fucsia care creaza un decor revigorant potrivit pentru bucatariile cu un spatiu mai generos. Pentru bucatariile mici, acest duet se va putea utiliza pe suprafete limitate.

Recomandare: Solutii de amenajare a unei bucatarii de 9 mp utilizand mobilierul de colt





Sfaturi de amenajare a bucatariilor cu decor fucsia

Daca va doriti un decor armonios si confortabil atunci va trebui ca mobilierul sa aiba diferite combinatii de culori care sa atenueze energia si dinamismul tonurilor de fucsia. Alegeti nuante neutre precum argintiu, crem, bej, cafeniu, culoarea sampaniei sau cea a cafelei cu lapte. Aceste combinatii pot fi utilizate de toate corpurile de mobilier, sau puteti alege o nuanta neutra pentru dulapurile din partea inferioara si un ton fucsia pentru corpurile suspendate. In functie de stilul de amenajare ales, corrpurile suspendate vor putea sa aiba finisaje lucioase sau vitrine cu sticla mata.

Vezi si: Bucatarii cu design portocaliu – vesele si apetisante

Nu doar mobilierul din bucatarie va putea sa aiba diferite nuante de fucsia, ci si peretii, accentele sau alte elemente decorative:

  • In bucatariile spatioase, peretii albi vor putea sa fie decorati cu motive florale fucsia de diferite dimensiuni. Daca alegeti flori mai mari, acestea vor putea sa decoreze doar zona de dining, un perete din apropierea intrarii sau spatiul dintre dulapuri si corpurile suspendate. Un ceas decorativ, un tablou, o rama foto sau vase decorative amplasate pe rafturi deschise pot fi alte optiuni de introducere a tonurilor de fucsia in decorul unei bucatarii.
  • In bucatariile mici, va trebui sa va limitati doar la decorarea peretelui de deasupra blatului de lucru. Puteti utiliza un panou decorativ din sticla vopsita intr-o nuanta de fucsia, sau unul printat cu flori sau cu desene abstracte in diferite combinatii de alb, gri, bej si fucsia. Decoratiuni fucsia de mici dimensiuni vor putea sa aiba si perdele dar si mobilierul din dining.

Citeste si: Amenajari Feng Shui pentru bucatarie – cum sa aduceti prosperitatea si norocul in viata voastra

  • Daca mobilierul din bucatarie are o nuanta de ciclam atunci veti putea utiliza aceeasi culoare si pentru accente, decoratiuni sau ornamente. Daca bucataria este deschisa spre dining sau living, aceste spatii vor putea sa preia tonurile de fucsia atat pentru decor cat si pentru delimitarea zonelor cu functionalitate diferita

In concluzie, daca va doriti un decor mai nonconformist dar armonios si confortabil puteti sa utilizati utilizati nuantele de fucsia atat pentru mobilierul din zona de lucru cat si pentru accente si decoratiuni. Optati pentru combinatii cu nuante neutre sau pastelate pentru bucatariile mai mici si pentru asocieri cu nuante mai inchise pentru bucatariile spatioase sau cele deschise spre livingroom sau dining.

Sursa foto





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *