Bucatarii amenajate cu rosu si alb – modele frumoase de mobila rosie

Una dintre cele mai interesante combinatii de culori care se utilizeaza in designurile interioare este cea dintre alb si rosu. Implementarea unui astfel de design poate fi destul de dificila, astfel ca va trebui sa aveti grija atat la alegerea culorii de baza cat si la alte nuante care vor fi introduse in decorul bucatariei. Pentru a amenaja o bucatarie cu decor armonios alb-rosu va trebui sa tineti cont de urmatoarele sugestii:

Bucatarie minimalista cu decor alb-rosu

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:  • Mobilierul de culoare rosie va avea de obicei finisaje mate, in special daca ati ales un stil de amenjare clasica sau eco. Utilizand finisaje mate, nuantele de rosu vor fi mai temperate astfel ca se vor putea utiliza pe suprafete mai extinse. Albul se va utiliza pentru pereti, perdele sau spatiul de deasupra blatului de lucru, care va putea fi acoperit cu placi de faianta sau cu panouri decorative.

Vezi si: Solutii de amenajare a unei bucatarii cu design minimalist

  • Mobilierul cu suprafete lucioase care este specific amenajarilor moderne se va putea folosi si in bucatariile de mici dimensiuni, datorita faptului ca reflecta lumina si mareste campul vizual. Combinatia de culori alb-rosu se vor putea folosi chiar si de catre mobilierul din zona de dining, creand un design uniform si armonios.

Vezi si: Eleganta, extravaganta, bun gust – avantajele unui design negru – portocaliu in bucatarie

  • Mobilierul nu trebui neaparat sa fie rosu sau alb, putand sa introduceti si alte nuante precum diferite accente si decoratiuni negre sau argintii
  • Un mobilierul rosu-negru cu fundal alb este o alta optiune potrivita pentru bucatariile mai mari si care beneficiaza de mai multe lumina naturala. In acest caz peretii, perdelele si mobilierul din zona de servire a mesei va trebui sa fie alb. Pentru ca decorul sa fie mai interesant puteti alege introducerea unor elemente decorative precum dungi verticale sau orizontale de diferite grosimi. Dungile verticale vor da impresia unui spatiu mai larg decat este in realitate, iar cele orizontale vor crea impresia ca tavanul este mai inalt.

Vezi si: Amenajarea unei bucatarii de 10 mp – idei, optiuni de design si fotografii inspirationale

  • Combinatia alb-rosu permite insa asocierea unei game variate de culori neutre precum gri metalizat, bej, crem sau culoarea vaniliei. Decorul din zona de lucru, unii dintre pereti, perdelele sau mobilierul din dining poate sa aiba oricare dintre aceste nuante.
  • Cea mai simpla solutie pentru acest decor este alegerea unor dulapuri rosii pentru partea inferioara si a unor corpuri suspendate albe. Mobilierul in doua culori va putea sa aiba atat finisaje mate cat si lucioase in functie de stilul de amenajare pe care l-ati ales

Amenajarea bucatariilor cu decor alb-rosu

Daca mobilierul va utiliza o combinatie de rosu si alb atunci pentru restul incaperii veti avea de nuante cat mai neutre:

  • O bucatarie mai mare cu un decor alb in cea mai mare parte poate sa para anosta si rece, de aceea peretii vor putea sa aiba diferite nuante de crem sau bej. O alta varianta pe care o puteti utiliza este alegerea unei nuante mai inchise pentru partea inferioara a decorului si una mai deschisa pentru cea superioara. Aceasta solutie poate fi aplicata in diferite stiluri de amenajare, precum cel clasic in care nuantele inchise pot fi reprezentate de mobilierul din lemn sau cel modern in care dulapurile de sub bloat vor acea nuante metalizate, argintii sau sidefii.

Vezi si: Bucatarie in stil neoclasic- cum sa combinati confortul si eleganta in bucatarie

  • Un decor rosu de bucatarie se poate obtine cel mai usor prin placarea spatiului de deasupra blatului de lucru cu placi de faianta. Daca doriti, puteti sa varuiti un perete rosu de accent sau doar o parte a acestuia care se afla in zona de dining.
  • Pentru bucatariile mai mici, cel putin o parte a mobilierului va trebui sa fie alb, insa pentru cele mai spatioase, acesta poate fi si rosu-negru sau rosu-gri. Un decor armonios se poate obtine si utilizand diferite elemente decorative precum dungi verticale atat de catre mobilierul din zona de lucru cat si de anumiti pereti din bucatarie sau de perdelele de la geamuri. Dungile paralele vor crea un design mai sobru si elegant iar cele cu grosimi diferite un design nonstandard.

Citeste si: Bucatarii cu design portocaliu –  vesele si apetisante

Alegerea materialelor, decoratiunilor si finisajelor este importanta in orice design interior, de exmeplu o bucatarie mica necesita culori mai deschise si un mobilierul cu sticla care poate sa mareasca campul vizual. Intr-o bucatarie spatioasa cu un decor mai deschis veti avea nevoie de a accente si elemente decorative in aceeasi nuanta.

Intr-o bucatarie in care culoarea de baza este rosu, aceasta va trebui temperata cu ajutorul unor nuante neutre precum alb, bleu, verde deschis, galben sau roz. Aceste nuante se vor putea utiliza atat pentru mobilierul din zona de lucru cat si pentru cel din dining, dar si de corpuri de iluminat, jaluzele sau perdele. Alegerea designului va trebui sa fie facuta luand in considerare atat spatiul disponibil cat si nivelul de lumina, materialele, stilul de amenajare sau posibilitatea implementarii designului ales. Amenajati spatiile astfel incat sa ofere si o functionalitate foarte buna atat pentru zona de preparare a mancarurilor cat si pentru cea unde veti lua masa in familie.

Recomandare: Solutii de amenajare a unei bucatarii de 9 mp utilizand mobilierul de colt

In concluzie, asa cum ati putut vedea si in galeria de imagini, combinatia dintre rosu si alb poate sa creeze decoruri de bucatarie armonioase si primitoare in care veti gati cu placere pentru intreaga familie si pentru invitati.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *