Designul bucatariilor in culoarea sampaniei, este unul extrem de rafinat si elegant, indiferent de stilul de amenajare utilizat. Aceasta nuanta calda permite crearea unei atmosfere primitoare si relaxante, atat in designurile retro cat si in cele contemporane si moderne. De exemplu, o bucatarie cu decor in culoarea champagne va necesita suprafete mate in designurile rustice si provesale si finisaje lucioase in cele moderne si high-tech.
GALERIE POZE
Culoarea champagne este o nuanta delicata de crem, care se distinge de celelalte nuante prin notele neutre in special atunci cand este asociata cu tonurile mai deschise sau mai putin saturate. Alaturarea unor suprafete metalice face ca nuantele sampaniei sa capate note mai deschise si rafinate, care creaza un design elegant si chiar luxos. Alegerea culorilor pentru accente va trebui insa sa fie facuta cu grija deoarece tonurile mai inchise pot foarte usor sa incarce decorul si sa il faca prea aglomerat. Alegeti nuante mai pale care sa scoata in evidenta caracterul delicat al culorii , fara sa distraga atentia catre ornamente si elemente decorative.
Culori care se pot asocia cu nuantele champagne in decorurile interioare
Culoarea sampaniei este in mare parte neutra astfel ca se va putea combina cu o gama variata de nuante:
- Una din cele mai armonioase combinatii este cea in care culoarea sampaniei este asociata cu nuanta delicata a piersicii. Aceasta combinatie face ca decorul sa fie unul mai calduros si primitor, chiar daca exista aparate electrocasnice cu finisaje din inox si diferite accente metalice care sunt mai racoroase.
Vezi : Bucatarii cu design portocaliu – vesele si apetisante
- O alta combinatie interesanta este cea dintre culoarea sampaniei si cea a lamailor, care insa se va putea folosi doar pe suprafete reduse. Introducerea unei nuante mai pale, precum una de bej sau crem pentru mobilierul de sub blat poate sa ajute la crearea unui design confortabil care nu agaseaza privirea.
- Un alt decor calduros poate fi creat prin combinarea nuantelor champagne cu cele portocalii sau caramizii. Aceasta combinatie de culori va putea sa fie utilizata insa doar in bucatariile mai umbroase care au fereastra spre nord sau nord-vest. Culori mai inchise precum maro sau gri vor fi folosite atat pentru accente si decoratiuni cat si pentru delimitarea spatiilor functionale din bucatarie.
- Daca va doriti un design mai sobru si elegant in bucatarie atunci puteti combina nuantele sampaniei cu tonuri mai inchise de verde sau albastru. Acest duo se va putea utiliza atat in amenajarile clasice cat si in cele moderne si high-tech, in care nivelul de lumina naturala este mai ridicat.
- O combinatie foarte apreciata in ultimii ani este cea dintre culoarea champagne si tonurile inchise de maro. Aceste bucatarii pot avea un mobilier din lemn masiv in nuante inchise sau din PAL si MDF in diferite nuante de wenge.
Recomandare: Bucatarii wenge – pentru ce stil de amenajare le poti alege si mai ales cu ce culori le poti asorta
Sfaturi de amenajare ale bucatariilor cu decor in culoarea sampaniei
Avand in vedere ca tonurile de sampanie sunt neutre, acestea vor putea sa fie folosite atat pentru mobilierul din zona de lucru si dining cat si pentru pereti. Totusi, pentru ca designul sa nu fie monoton si anost, veti putea folosi cateva trucuri:
- Alegeti materiale mai inchise pentru pardoseala precum placi de gresie care sa imite lemnul sau piatra naturala. Aceste nuante inchise se vor utiliza si pentru ornamente si decoratiuni, creand un contrast binevenit intr-un decor in care culoarea predominanta este cea a sampaniei
- Partea inferioara a peretilor va putea sa aiba aceleasi nuante inchise pe care le-ati ales pentru pardoseala. Alegeti panouri din lemn, placi de piatra sau caramida decorativa care sa decoreze colturile camerelor sau sa delimiteze diningul de spatiul de lucru. Pentru partea superioara a peretilor, nuantele inchise de maro vor fi folosite doar pentru decoratiuni precum dungile unui tapet sau tablouri de diferite dimensiuni.
- Incercati sa spargeti monotonia peretilor prin alegerea unei culori mai deschise pentru o portiune a unui perete sau chiar pentru un perete intreg. Aceasta portiune poate fi in zona de dining, intre corpurile mobilierului sau in apropierea intrarii, unde exista un tablou sau o rama foto.
Recomandare: Bucătării amenajate în stil rustic modern – 40 de soluții de amenajare minunate
- Pentru designurile rustice sau provensale, puteti alege un mobilier de bucatarie cu diferite decoratiuni sculptate sau pictate, care vor face ca decorul bucatariei sa fie mai interesant
- Daca in schimb ati ales o amenajare in stil modern sau minimalist, folositi un mobilier gri metalizat, sau in alte tonuri inchise de maro, gri sau negru. Atat dulapurile din partea de jos cat si corpurile suspendate vor putea sa aiba aceeasi culoare, sau puteti opta pentru diferite combinatii de culori. Finisajele lucioase vor contribui la reflectarea luminii, tonurile de champagne capatand note aurii care vor face ca designul sa para mai elegant.
Vezi: Bucatarii gri: Mobila, modele, poze, combinatii de culori si idei de asortare
In concluzie, culoarea sampaniei poate sa fie nuanta de baza in diferite tipuri de designuri ale bucatariei, incepand de la cele rustice pana la cele moderne, minimaliste sau high-tech. Asociind aceasta culoare cu accentele metalice, maro, portocalii sau albastre veti reusi sa creati un decor elegant si primitor atat in bucatariile mai umbroase cat si in cele cu expunere indelungata la lumina.