Bucătării cu decor alb și verde – peste 30 de imagini cu modele și soluții de amenajare

Daca albul este culoarea puritatii absolute, verdele semnifica echilibru si inspiratie, combinatia dintre cele doua culori fiind utilizata adesea in diferite tipuri de amenajare interioara. Culoarea verde are o varietate mare de nuante care sunt specifice anumitor stiluri de amenajare interioara, de la cele rustice si clasice la cele moderne si minimaliste. Dintre acestea, cele mai importante nuante sunt:

 

Linkuri sponsorizate:

 

 

GALERIE POZE

Linkuri sponsorizate:



  • Verde fistic si masliniu – sunt nuante pastelate care sunt folosite pe scara larga in designurile interioare ale livingurilor, dormitoarelor sau bucatariilor. Tonurile mai putin saturate ale acestor nuante permit crearea unor decoruri calduroase indiferent daca sunt utilizate doar de mobilier sau de intregul design
  • Verde smarald – este specific desgnurilor luxoase, in care verdele smarald adauga o nota de eleganta si mister. Aceste nuante inchise sunt cel mai adesea utilizate in bucatariile spatioase amenajate in stil clasic
  • Verde lime – este o culoare utilizata cu precadere in bucatariile cu amenajare moderne. Utilizand verdele lime cu masura, veti putea sa creati un decor fresh si dinamic care va va binedispune de fiecare data cand il veti vedea.

Recomandare: Amenajarea unei bucătarii elegante cu decor alb și maro – schemele cromatice ideale

Asocierea acestor nuante cu alb dar si introducerea unor culori pentru accente si decoratiuni poate sa creeze un design unic si elegant in orice bucatarie.

Nuante potrivite pentru accente in bucatariile cu decor alb-verde

Daca optati pentru un mobilier monocrom in oricare din cele doua culori si folositi cealalta culoare pentru fundal atunci veti putea utiliza pentru accente si decoratiuni culori mai deschise precum alb, albastru, galben sau roz. Daca mobilierul din partea inferioara este verde iar corpurile suspendate sunt albe atunci veti putea adauga culori mai inchise precum negru, gri, sau diferite nuante saturate de maro. Iata cele mai potrivite culori care se pot asocia cu alb si verde:

  • Rosu, galben sau roz – se pot utiliza atat pentru decorarea spatiului din zona de lucru cat si pentru cea de dining. Perdelele, ramele foto, tablourile sau corpurile de iluminat vor putea de asemenea sa aiba aceste nuante, creand un decor vesel si primitor in bucatarie
  • Albastru – nuantele deschise se vor utiliza atat deasupra blatului sub forma unor mozaicuri sau panouri din sticla vopsita sau printata cat si pentru decorarea ferestrelor sau a peretilor. Perdelele, ramele foto sau tapiteria scaunelor din dining vor putea sa aiba diferite nuante de turcoaz sau safir.
  • Maro inchis – un mobilier maro inchis sau wenge poate sa fie o completare excelenta pentru o bucatarie cu decor alb-verde. Aceleasi nuante pot fi folosite si pentru pardoseala, decorul din zona de lucru sau mobilierul din dining. O asociere alb-verde-maro se va putea utiliza atat in amenajarile in stil rustic, cat si in cele moderne sau minimaliste.
  • Gri inchis si negru – aceste nuante vor putea fi folosite atat de mobilierul din zona de lucru cat si de aparatele electrocasnice moderne. Tonurile de verde vor decora diningul si zona de lucru in timp ce accentele vor putea sa fie cromate.

Amenajarea bucatariilor cu decor alb-verde





Mobilierul poate sa fie intr-o singura culoare, cel mai adesea verde, in timp ce albul va fi folosit pentru pereti si pentru masa si scaunele din dining. O alta optiune este mobilierul in doua culori, cel din partea inferioara avand diferite nuante de verde iar corpurile suspendate fiind albe. Chiar daca este o solutie clasica, originalitatea designului va fi data de alegerea decorului pentru spatiul dintre corpurile de mobilier.

Vezi si: Bucatarii albe cu blat negru – cele mai bune idei de combinare a culorilor pentru mobila + modele deosebite

  • Pentru un mobilier verde si alb, spatiul de deasupra blatului de lucru va putea sa fie decorat cu un panou decorativ din sticla printata, cu peisaje naturale verzi sau albe, care vor face legatura intre piesele de mobilier.
  • Daca aparatele electrocasnice au carcase negre sau gri metalizat, spatiul de deasupra blatului va putea sa fie decorat cu un mozaic alb-negru. Peretii bucatariei vor avea o nuanta neutra sau deschisa, iar combinatia alb-negru va fi preluata si de ornamente sau elemente decorative.
  • Un decor foarte elegant poate fi obtinut prin asocierea unui alb pur cu o nuanta mai inchisa de verde. Pentru a crea un contrast, spatiul de lucru va putea sa fie decorat cu panouri din lemn, sticla sau cu placi de faianta cu diferite combinatii de alb, verde si negru. Aceasta combinatie va putea sa fie utilizata atat de pardoseala cat si de accesorii si decoratiuni.
  • Daca mobilierul are o nuanta deschisa de verde, atunci peretele din spatele acestuia va putea sa fie negru, la fel ca si blatul mesei din dining.
  • Un decor verde inchis in zona de lucru este potrivit pentru bucatariile in care culoarea de baza este alb. Alegeti placi de faianta care imita caramizile pentru ca decorul sa fie cat mai original.

Citeste : Bucatarii cu decor alb-portocaliu- Uite cum poti obtine un design fresh

Daca va plac decorurile mai deosebite, atunci puteti sa inversati culorile astfel incat dulapurile din partea de jos sa fie albe si cele din partea superioara sa fie verzi. Pentru ca designul sa fie unul confortabil, optati pentru o nuanta mai inchisa pentru pardoseala si una mai deschisa pentru pereti. Aceasta solutie de amenajare se va putea aplica in bucatariile spatioase si care beneficiaza de un nivel bun de lumina naturala.

Vezi si: Bucatarii amenajate cu rosu si alb – modele frumoase de mobila rosie

In bucatariile inguste si mici va trebui sa utilizati nuante mai deschise de verde iar in cele cu un spatiu mai generos veti putea folosi si tonuri saturate de verde. Desigur, mobilierul de bucatarie va putea sa aiba mai multe combinatii de culori atat in ceea ce priveste dulapurile de sub blat cat si corpurile suspendate. Intr-o bucatarie mica, mobilierul va putea sa fie placat cu sticla vopsita alba si verde, iar intr-una mai mare, dulapurile vor putea sa aiba atat culoarea lemnului cat si o nuanta mai deschisa de verde.

O solutie inedita de amenajare este utilizarea unui design complet verde alaturi de un mobilier alb. Atat decorul din zona de lucru cat si cel din dining vor putea sa aiba o nuanta interesanta de verde precum cea a ierbii sau a merelor crude. Pentru accente alegeti nuante mai inchise precum cele de smarald, nefrit sau malachit care vor da o nota eleganta intregii bucatarii.

Recomandare: Bucatarii cu design verde portocaliu – decoruri armonioase si indraznete

Concluzionand, decorul alb-verde este potrivit atat pentru bucatariile mici si umbroase cat si pentru cele care au un spatiu mai generos. Fie ca optati pentru nuante vesle mai deschise de verde sau pentru tonuri sobre saturate, veti putea sa creati un design elegant si primitor atat pentru intreaga familie cat si pentru invitati.

Sursa foto

 





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *