Bucatarii amenajate in alb si gri – armonie si confort

Culoarea gri este considerata mai putin ofertanta decat alte culori pentru designul interior, fiind utilizata adesea alaturi de alte nuante mai puternice si bogate. Exista totusi si combinatii in care griul este culoarea de baza, iar cea mai populara dintre aceastea este gri-alb care poate sa fie utilizata atat in designurile contemporane si moderne cat si in cele rustice sau vintage. Stilul de amenajare interior, culorile si elementele decorative pot sa influenteze starea de spirit si buna dispozitie a persoanelor, iar acesta combinatie de culori este potrivita pentru inducerea unei stari de calm si confort.

Decor modern alb gri bucatarie

Linkuri sponsorizate:

 

GALERIE POZE

 

Linkuri sponsorizate:



Caracteristicele unei bucatarii alb-gri

Albul pur aduce eleganta si sobrietate oricarui design in timp ce tonurile de gri sunt mai neutre, fiind asociate cu creativitatea si inspiratia. Indiferent daca optati pentru o nuanta de gri asemanatoare granitului sau pentru una argintie, finisajele mate sau lucioase vor putea sa influenteze perceptia acestor culori. De exemplu, o perdea de bucatarie gri mat va putea sa treaca neobservata insa daca are decoratiuni cu fire argintii stralucitoare va deveni automat mai eleganta si luxoasa.

Recomandare: Bucatarii gri: Mobila, modele, poze, combinatii de culori si idei de asortare

O combinatie alb-gri este asadar foarte versatila, putand sa fie folosita atat pentru designurile clasice cat si pentru cele minimaliste si moderne. Aceasta combinatie se poate folosi pentru decor cat si pentru mobilierul din bucatarie si dining. Asocierea cu alte tonuri si nuante poate sa ajute la crearea unor decoruri calde altaturi degalben, violet si portocaliu dar si a unor designuri mai reci alaturi de albastru.

Combinatii de culori in bucatariile alb-gri

Caracterul neutru al paletei de culori alb si gri permite combinarea cu diferite nuante, cele mai folosite dintre acestea fiind:

  • Alb-gri si maro – culoarea naturala a lemnului, a ciocolatei sau a scoartei de copaci poate sa faca orice interior mai calduros si confortabil. Aceasta combinatie este specifica stilurilor clasice, contemporane si moderne in care culorile calde si neutre se pot pune in valoare reciproc. Peretii albi se combina perfect cu mobilierul din lemn, sau cu podeaua acoperita din placi ceramice maro. Corpurile de iluminat, perdelele si spatiul de deasupra blatului pot sa foloseasca de asemenea diferite nuante de maro.
  • Alb-gri si negru – desi pare un design monoton, cu ajutorul unor elemente decorative verzi sau rosii, veti putea obtine un desing modern elegant sau luxos
  • Alb-gri si bej – bejul se poate asocia foarte bine cu gri, nuanta deschisa putand sa dea o nota de rafinament si eleganta unui astfel de decor. Bej-ul poate sa fie folosit atat in zona de dining, cat si pentru corpurile de mobilier din bucatarie sau dining.

Citeste si: Bucatarii ultramoderne sau high-tech axate pe functional

Toate aceste nuante mai deschise sau mai inchise se vor folosi pentru crearea unui design interior bogat si atragator in care va va face placere sa gatiti si sa serviti masa alaturi de cei dragi.

Amenajarea bucatariilor cu decor alb-gri

In mod traditional, aceasta combinatie de culori este asociata cu stilurile de amenajare moderne, minimaliste sau high-tech. Iata cateva solutii de amenajare pentru crearea unui astfel de design interior:

  • Peretii – intr-o bucatarie moderna peretii pot fi atat albi dar si gri daca spatiul este mai generos si se bucuara de un nivel bun de lumina naturala.
  • Mobilierul – in mod similar, atat corpurile de mobiler pentru depozitare cat si zona de servire a mesei vor putea sa fie atat albe cat si gri. Un mobilier alb va putea sa mareasca campul vizual, caz in care blatul de lucru va putea sa fie negru sau maro pentru crearea unui contrast. Puteti alege si corpuri de mobilier in culori diferite, cele suspendate sa fie albe iar cele din partea inferioara gri. In acest caz peretii vor trebui sa fie albi, iar zona de lucru poate sa fie decorata cu o nuanta mai inchisa de gri.

Recomandare: Bucătării cu decor alb și verde – peste 30 de imagini cu modele și soluții de amenajare





Daca in schimb va doriti un decor clasic  alb-gri va trebui sa apelati la cateva trucuri. Daca in amenajarile clasice decoratiunile sunt aurii, in acest caz va trebui sa folositi finisaje si ornamente argintii, care pot sa fie la fel de elegante.

  • Pardoseala – va trebui intotdeauna sa fie placata cu lemn, placi ceramice sau cu piatra, dar in nuante mai calde precum maro sau bej. Pe langa design materialele alese vor trebui sa ofere si o aderenta buna dar sa fie si rezistente la umezeala si fluctuatii de temperatura.
  • Peretii – puteti sa folositi un tapet cu dungi sau cu diferite decoratiuni florale mai mici. Dungile si decoratiunile pot fi gri inchis pentru bucatariile de dimensiuni mari sau bej si maro deschis pentru cele mai mici
  • Daca bucataria este deschisa spre living room, atunci puteti sa folositi nuantele de alb si gri si in zona de dining sau in cea de relaxare.
  • Perdelele, corpurile de iluminat si celelalte decoratiuni trebuie sa fie in stil retro, optand pentru nuante mai inchise pentru decoruri sobre sau pentru tonuri mai deschise pentru stilul provensal

Vezi si; Mobilă de bucatarie în nuanțe de bleu pastel –  pentru zile mereu senine

Decorarea bucatariilor cu design alb-gri

De regula decoratiunile si finisajele compelteaza orice desing, aici putand sa includem atat perdelele, tapiteria mobilierului sau blatul de lucru. Daca alegeti o paleta de culori neutre atunci designul va fi unul mai rezervat, iar daca optati pentru combinatii cu nuante mai deschise, atunci decorul bucatariei va fi mai vesel si mai primitor.

Nuantele reci de gri din bucatarie pot sa fie diluate cu diferite tonuri de alb atat in zona de lucru cat si in cea de servire a mesei. Daca mobilierul foloseste doua nuante de gri, atunci spatiul dintre corpuri va putea sa utilizeze o culoare apropiata care sa nu iasa in evidenta. Puteti totusi sa optati si pentru o nuanta deschisa de alb care sa creeze un contrast cu dulapurile si corpurile suspendate. Intr-un design cu mobilier si cu aparate electrocasnice din inox, perdelele, corpurile de iluminat si blatul de lucru vor trebui sa foloseasca nuanta mai deschisa.

Citeste si: Vrei mov in bucatarie? Iata 24 de bucatarii violet aubergine care te vor convinge

Intr-un open space format din bucatarie si livingroom, veti putea folosi orice nuante de gri pentru perdele si decoratiuni. Daca mobilierul este gri, atunci decorul poate fi alb cu accente sidefii, iar corpurile de iluminat si decoratiunile vor putea sa aiba finisaje argintii, metalizate sau de grafit.

Daca designul este gri atunci optiunile de amenajare vor fi complet diferite:

  • Perdelele nu vor trebui sa fie complet albe, ci vor putea sa aiba modele si elemente decorative gri
  • Corpurile superioare vor putea sa aiba rafturi deschise sau usi cu sticla transparenta pentru ca decorul sa nu para prea aglomerat
  • Peretele de deasupra blatului de lucru va putea sa fie decorat cu placi albe dar si cu o nuanta de gri metalizat. Daca bucataria este deschisa, aceasta nuanta va putea sa se regaseasca si in dining sau in zona de relaxare
  • Puteti folosi si o a treia nuanta atat pentru perdele, draperii, corpuri de iluminat cat si pentru mobilierul din dining. Indiferent de culoarea mobilierului si a decorului, a treia culoare va fi folosita doar pentru finisaje si elemente decorative.

Vezi si: Bucatarii cu amenajare in stil marin

Concluzionand, atunci cand alegeti tonurile si nuantele draperiilor, blatului de lucru, a mobilierului si a corpurilor de iluminat ar trebui sa luati in considerare atat unitatea designului cat si atmonsfera confortabila pe care trebuie sa o creeze. Alegerea stilului de amenajare, a culorilor, decoratiunilor si mobilierului va trebui sa fie facuta pentru a oferi un confort maxim pentru intreaga familie.

Sursa foto





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *